Nieuwsoverzicht

Sporttijden is een relatief klein bedrijf, het voordeel hiervan is dat we snel kunnen anticiperen op ontwikkelingen in de markt. Heel belangrijk is dat we ons makkelijk kunnen aanpassen naar de vraag van de klant. Hierdoor zijn er vaak nieuwe ontwikkelingen en uitdagende projecten. Op deze pagina kunt u onze ervaringen en ontwikkelingen volgen. Ook hebben we een facebook pagina waar we veel "posten".

 

10 oktober 2017

Afgelopen half jaar is het erg stil geweest, dit houdt zeker niet in dat er niks gebeurd is. Sterker, er is heel veel gebeurd, we hebben niet stil gezeten.
Het zomerseizoen in Nederland ligt ondertussen achter ons, komend weekend sluiten we af door ondersteuning te bieden aan Mylaps, tijdens de Amsterdam Marathon.

Een korte terugblik waarmee SPORTTIJDEN zich allemaal heeft bezig gehouden.

Eind mei mochten we de Triathlon Bond van Kazakhstan opleiden en ondersteuning bieden tijden hun eerste evenementen. Hieruit is een prettige samenwerking ontstaan, zeer regelmatig hebben we contact met de bond. Kennis wordt uitgewisseld en wanneer er een te kort is aan hardware in het Midden-Oosten weten we elkaar daarin ook te vinden.

Voor het tweede jaar op rij, werden we ook weer gevraagd, om naar Dubai te komen om het NAS SportsTournament te timen. Dit jaar grootser dan ooit te voren.

 Mylaps pakte ook groots uit. Door de tijden direct live zichtbaar te maken in een APP en door grote schermen te plaatsen, waren de deelnemers ook direct te zien. Bij een passage van een van onze timingmatten, werd iedere deelnemer op de foto gezet en een korte video gemaakt. Deze info was ook direct te zien. Dat is nog eens timing en beleving anno 2017.

WPR-Rotterdam heeft ons omarmd. Bij de 8 loop evenementen, die WPR organiseerde, waren wij aanwezig als timer. We ondersteunen WPR ondertussen van begin tot eind bij hun evenementen. Als we naar de toekomst kijken wordt dit een heel mooie samenwerking.

Aan het begin van de vakantie periode ging de opleiding van nieuwe mariniers van start. Deze dames en heren moeten een aantal testen doorlopen. Mylaps vroeg ons om tijdens deze week de timing voor de toelating te verzorgen. Nog nooit eerder hebben we bewapende mensen over onze matten zien rennen, het voelde heel veilig.

Uiteraard was er dan ook nog ZWEM voor MIJ. Een project van Maarten van der Weijden in samenwerking met de Zwembond. Voor de 4 wedstrijden die hierin gezwommen werden, hebben we partner HOPASPORTS gebruikt als inschrijf platform. De berichten van de bond, deelnemers en organisaties waar super positief.

Voordat we de winterperiode in het Midden-Oosten weer gaan opstarten, kunnen we terugkijken naar een zeer succesvolle periode, waar we maar liefst een kleine 80 evenementen hebben voorzien van tijdregistratie.
Als we vooruit kijken zullen we in 2017 de 100 evenementen wel gaan halen.25 april  2017

Afgelopen week was er een documantaire, over het bedrijf dat ooit begonnen is met tijdwaarneming, OMEGA. Ondertussen kennen we dit merk alleen nog maar van de schiterende horloges die ze maken. Ondanks dat, hebben ze nog steeds een afdeling die zich bezig houdt met tijdwaarneming bij sportevenementen. Voor een aantal takken van sport gebruiken ze daar hun eigen apparatuur voor. Waarbij andere delen weer gedaan worden door de apparatuur van MYLAPS, onze partner.

Zeer regelmatig zult u tijdens sportevenemten logo's van bedrijven voorbij zien komen, welke feitelijk helemaal niet de timing verzorgen, maar hier alleen voor betalen. Denk aan Rolex bij de Formule 1. Dit is ook gewoon Mylaps die dit verzorgt.

Wilt u de documantaire over OMEGA zien, klik dan hier
u moet wel inloggen of een account aanmaken.29 maart 2017

Vandaag is de algemene vergadering geweest van de Regio-Zuid van de KNZB.
Hierin stond onder anderen de samenwerking met Sporttijden op de agenda. De regio wilde een meerjarige samenwerking om op deze manier de elektronische tijdwaarneming te stimuleren bij het openwater zwemmen in deze regio. Tijdens de vergadering is het plan met de daarbij behorende financiën besproken.

De vergadering heeft hiermee ingestemd.

Sporttijden heeft nu dus naar een landelijke samenwerking met de KNZB ook op regionaal niveau een overeenkomst. Volgende stap is om met de individuele organisaties afspraken te gaan maken om inhoudelijk de wensen te gaan bespreken.

We willen het regio bestuur en de mensen welke betrokken zijn bij dit voorstel erg bedanken in het vertrouwen.

KNZB Regio Zuid


9 maart 2017

De after movie van de grote race. Er was niet aangelogen, ze hebben echt groots uitgepakt. Alle Sheikh's waren aanwezig, echt geweldig.
Let ook even op het prijzen geld.
Hier kunnen we in Nederland nog een hoop van leren.28 februari 2017

Editie twee van Al Salam Cycle Tournement. Een copy van de eerste editie. Deze race samen met de eerste zijn de kwalificatie voor de grote race over een maand. De organisatie heeft ons beloofd dat ze dan echt groot gaan uitpakken.29 januari 2017

De eerste editie van het Al Salam Cycling Tournement in Dubai. Volledig georganiseerd door onze businesspartner HopaTec Sport Services in Dubai. Sporttijde verzorgde de volledige tijdwaarneming.
Eerste edtie in een rij van 3.3 november 2016

Wat gaat de tijd toch snel, staat de koffer uit Dubai nog klaar om gewassen te worden, zijn we al weer druk in voorbereiding voor het volgende evenement. Dinsdag vertrekken we naar Qatar voor de wereld kampioenschappen ultra marathon. Een 50km hardloopwedstrijd welke Sporttijden in samenwerking met Mylaps volledig gaat voorzien van tijdregistratie.

Ondertussen in de Sporttijden APP door Google goedgekeurd, we wachten nog op goedkeuring van Apple. Ook moet de App nog een beetje gefinetuned worden. Hier zal de komende dagen aan gewerkt worden. Tijdens het evenement in Doha zullen we voor de eerste keer de live timing via de App uitproberen.

Voor mensen die ook wel eens de grenzen op willen zoeken, brengen we graag het gratis loopevenement in Dubai onder de aandacht.30 oktober 2016

De eerste trip voor dit seizoen naar het Midden-Oosten zit er al weer op.

Naast de ondertussen traditionele build-up-rides stond nu ook de eerste city-swim op de rol. Het eerste door Sporttijden georganiseerde sport evenement in Dubai. Ruim 150 zwemmers stonden aan de start. De startschoten werden gegeven door Keri-Anne Payne (7de tijdens de Olympische spelen in rio)

Foto’s van dit evenement zijn te vinden op de facebook van de City-Swim klik hier
Speciaal voor de city-swim heeft sporttijden een APP ontwikkeld, Kijk hier voor meer info en de link om de app te downloaden


4 oktober 2016

Het zomerseizoen in Nederland zit er weer op, tijd om weer te gaan focussen om het Midden-Oosten.
Oktober staat volledig in het teken van Dubai. Komende donderdag een hardloop evenement op de Dubai Autodome, gevolgd door vrijdag de tweede in een serie van 4 Build-Up rides voor de Dubai 92 Cycle Challenge.
Maar als klap op de vuurpijl de eerste Dubai City Swim. De eerste echte open water city swim in het Midden-Oosten. Hierin mag Sporttijden zich profileren als mede organisator.


30 augustus 2016

Afgelopen weekend waren we te vinden in Kopenhagen. Voor het tweede jaar op rij mochten we de Open Water Zwem Wedstrijd in het kader van de LEN-Cup voor zien van de tijden. 


15 augustus 2016

Sporttijden gaat zich meer en meer profileren als een echte eventpartner. Uiteraard blijft tijdwaarneming onze kwaliteit.
We kunnen u melden dat we de volgende diensten nog dit jaar aan onze services aan toevoegen:
-    Webhosting
-       (Evenementen) websites
-       Mobiele Apps
-       Online registratie en betaling

Deze diensten komen naast de services die u al van ons kent.


21 juli 2016

In het kader “plaatsen waar je liever niet heen gaat” kregen we via Mylaps dit keer de vraag om naar Libanon te gaan. Na wat rondvraag te hebben gedaan blijkt dit geen probleem te zijn, echter moet je het gebied bij de grens met Syrië niet in gaan.

Na aankomst in Beiroet en de eerste kennismaking bleek al snel dat het evenement zal gaan plaatsvinden op nog geen 50 kilometer van de grens met, ja wel, Syrië.

Het team van de lokale timer vertelde me alles over hoe het leven daar is en hoe het is om in een soort van oorlogsgebied te wonen en werken.

Ook hier heeft Sporttijden het team van SportsCode een training gegeven rondom allee wat te maken heft met tijdwaarneming. Het was super fijn om met deze jongens te werken.

Bij aankomst op de evenementlocatie op de dag van het evenement kregen we de schrik van ons leven. Het leek wel oorlog, overal militairen, tanks, sluipschutters enz. Vol continue liepen er twee militairen met ons mee als beveiliging, want IS zat op nog geen 50Km. Dat maakt het werk nog wat spannender.

Gelukkig werkte alles weer naar behoren en heeft ook de Puma Hanibal Race kennis gemaakt met Sporttijden.

Sporttijden heeft een mooie samenwerkingen op poten kunnen zetten tussen onszelf, HopaSport en SportCode. Hier gaan mooie evenementen uitkomen…


28 juni 2016

Afgelopen dagen was Sporttijden weer in het Midden-Oosten. Samen met onze partner HopaSports hadden we de eer om nu echt op Sheikh gebeid te komen.
Jaarlijks organiseert de kroonprins een groot sport evenement op zijn eigen sportterreinen. Voor het fietsen en lopen moest de tijdwaarneming op Sheikh niveau gedaan worden. Niks werd aan het toeval over gelaten en alle technologieën werden uit de kast getrokken.

Naast het verwerken van de tijden voor de deelnemers moest er ook livetracking aan gestuurd worden, dit werd weergegeven in een App die speciaal ontwikkeld was voor dit evenement. Deze data mocht ook direct de televisie op. Dit was dus wel even tijdwaarneming 2.0, gelukkig hebben we geode hulp aan de mensen waar we vaker mee samenwerken in Dubai. Ook nu konden we weer terug kijken op een succesvol evenement.
Dit laatste werd dubbel onderstreept door een persoonlijke boodschap van de kroonprins zelf.


20 mei 2016

Op donderdag 19 mei 2016 stond Hidde voor de klas.
Voor het tweede jaar op rij werd Hidde gevraagd om zijn ervaringen rondom het ondernemen te komen vertellen aan de paarse groep van OBS het PlusPunt. Dit is een klas voor leerlingen die hoog begaafd zijn.
Vorig jaar stal hij de show, door binnen te komen op een Segway, dit jaar moesten de leerlingen het doen met puur en alleen tijdwaarneming. Dit mocht de pret niet drukken want in het afgelopen jaar is er een hoop gebeurd binnen Sporttijden. Het is heel leuk om te ervaren, dat leerlingen op dit niveau over hele ander dingen nadenken dan hun leeftijdsgenoten. 


23 april 2016

Sporttijden is al langere tijd actief in het Midden-Oosten. Dit keer stond er ineens wel een ander niveau aan de start. Het tweede jaar dat Sporttijden actief was hadden we de eer om, toen nog prinses Maxima te timen tijdens haar race door de grachten tijdens de Amsterdam City Swim.
Nu stonden er maar liefst 3 Sheikhs aan de start van de Ajman Ride. Uiteraard doe je altijd je best en is de tijd van iedere deelnemer belangrijk, maar wanneer er H.H.S. (His Highness Sheikh) voor iemand zijn naam staat, voel je toch een extra druk.

knop uitslagen